Geverifieerd

Fitness Factory

Introductie:

Pilates is voor het lichaam wat meditatie is voor de ziel. De Pilates-methode bestaat als bewegingsleer al vanaf 1920 en was tot tien jaar geleden een goed bewaard geheim van professionele dansers. Bij Pilates draait alles om het powerhouse, de streek van de heupen tot aan de ribben. Hier wordt onze houding en onze mobiliteit bepaald. Met Pilates wordt de houding verbeterd en de probleemgebieden aangepakt. Het zorgt voor een beter lichaamsbewustzijn, een sterke en soepele wervelkolom, strakke buik- en rugspieren, een verbeterde circulatie en verhoogde stofwisseling. En niet te vergeten, Pilates is vooral leuk!

De oorspronkelijke Pilates-methode was nogal acrobatisch, maar is nu toegankelijk gemaakt voor het brede publiek door bewegingsdeskundige Debbie Jenner. Zij heeft ook aerobics geïntroduceerd in Nederland en beoefent sinds eind jaren tachtig Pilates. Haar aangepaste methodiek heet Ground Control-Pilates en is ook de vorm die in Breukelen gegeven wordt.

Pilates werkt vanuit de kern van het lichaam: het bekkengebied. Door het bewegen vanuit deze kern zorgt Pilates voor een optimale lichaamshouding en bewegingsvrijheid. De oefeningen zorgen voor meer controle in de meest instabiele delen van het lichaam en de bewuste ademhaling ondersteunt het geheel. Pilates isoleert geen spiergroepen, maar het gehele lichaam wordt bij iedere beweging betrokken. Het is fitness vanuit een ander perspectief.

De voordelen van Pilates:

Afhankelijk van de doelstelling en het persoonlijke programma kunnen de volgende veranderingen plaatsvinden:

*

Verhoogd lichaamsbewustzijn
*

Verbeterde lichaamshouding
*

Verbeterde bewegingstechniek
*

Sterke en soepele spieren
*

Sterke en soepele wervelkolom
*

Soepele gewrichten
*

Verbeterde circulatie, verhoogde stofwisseling en spijsvertering
*

Bekkenstabiliteit
*

Ontspanning (zowel lichamelijk als geestelijk) door licht geconcentreerde inspanning
*

Ademhaling
 Voorgestelde pilatesstudios

Fit Sports Coevorden
Geverifieerd
Het doel van Fit Sports is om ervoor te zorgen dat u in een aantrekkelijke, moderne en motiverende omgeving kunt werk...
Parallelweg 33
7741 KA Coevorden


Optisport Health Club
Geverifieerd
Optisport Health Club maakt deel uit van Optisport Vlissingen - Middelburg B.V., tevens exploitant van het Vrijburgba...
Sportweg 2
4387 PM Vlissingen


Plexus Pilates Dans- en Bewegingscentrum
Geverifieerd
k ben Paulinka Schrooten en run mijn centrum met veel passie en liefde sinds 1999. Een plek waar je op een pr...
Koraalstraat 65
4817 HN Breda

Neem contact op


Adresgegevens

Fitness Factory
Marktstraat 3A
9401 JE Assen