Waardevol? Delen wordt gewaardeerd:


Wat is pilates?

Pilates of de Pilates Methode is een fitness systeem uitgewerkt in het begin van de 20e eeuw door Joseph Pilates (1880-1967). Pilates noemde zijn methode Contrology omdat hij overtuigd was dat zijn oefeningen de mentale vermogens gebruikt om de spieren te beheersen. De nadruk van de methode ligt bij de spieren die ervoor zorgen dat het lichaam in de correcte balans staat en de ruggengraat ondersteunen.

Geschiedenis


Pilates ontwikkelde zijn methode tijdens de Eerste Wereldoorlog met de bedoeling om het rehabilitatieprogramma voor oorlogsveteranen te verbeteren. Mede door zijn overtuiging dat geestelijke en lichamelijke gezondheid met elkaar verweven zijn, beval hij een aantal oefeningen aan waar de nadruk op gecontroleerde precieze bewegingen lag die de gewonde soldaten moesten helpen hun gezondheid terug te vinden en hun belangrijkste spieren te verstevigen.

De 6 principes van Pilates


Pilates is gebaseerd op zes principes: concentratie, controle en centering, vloeiend, precisie en ademhaling. De bewegingen dienen in hoge concentratie, op gecontroleerde manier vloeiend te worden uitgevoerd, waarbij de ademhaling, als bij het door Pilates bewonderde yoga, van groot belang is. De oefeningen concentreren zich op het centrum van het lichaam: de afdeling van de buikspieren, de lage rug en de billen golden voor Joseph Pilates als de krachtbron van het lichaam.

Gekwalificeerde instructeurs


Alhoewel de methode van Pilates is gebaseerd op het principe van "niet belasten" is goed onderricht door gekwalificeerde pilates instructeurs en instructrices van deze techniek onontbeerlijk. Vraag daarom altijd naar gequalificeerde Pilates instructeurs(trices).Pilatesstudios.nl maakt het zoeken naar een adres voor Pilates-lessen dat bij u past eenvoudig en biedt een helder overzicht van het aanbod van Pilatesstudio's en Sport- en dansstudio's waar Pilates wordt gegeven in Nederland. Onderstaand treft u nog wat aanvullende informatie aan over Pilates en aanverwante onderwerpen.

Waardevol? Delen wordt gewaardeerd:

Zoek een pilatesstudio bij u in de buurt »
Andere artikelen


Zoek naar een pilatesstudio in de buurt